Huishoudelijk afval

De gemeente Maastricht heeft een afval- en recyclesysteem voor huishoudelijk afval.

De gemeente Maastricht zamelt huishoudelijk restafval huis aan huis in, op voorwaarde dat dit afval zich bevindt in de officiële gemeentelijke restafvalzakken, overeenkomstig de voorschriften. Deze zakken zijn rood en wit van kleur. Op de gemeentelijke restafvalzak staat aangegeven, welk afval niet in deze zak mag. De behoorlijk gesloten restzakken kunnen, vanaf 19.00 uur de avond voor de restzakophaaldag tot 6.00 uur de ochtend van de restzakophaaldag, op de stoep gezet worden. De restzakken worden wekelijks of tweewekelijks opgehaald, afhankelijk van de buurt waar je woont. Op de website van de gemeente Maastricht (www.gemeentemaastricht.nl), vind je de afvalkalenders voor de verschillende buurten, samen met de voorschriften met betrekking tot alle afval.

De officiële rood-witte restzakken kun je op verschillende plekken in Maastricht kopen. De meeste supermarkten verkopen ze aan hun informatiebalie.

Wat te doen met huishoudelijk afval dat niet in de restzak mag, zoals onder meer papier, glas en PMD (plasticverpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons), is aangegeven op de website van de gemeente Maastricht (www.gemeentemaastricht.nl)