Openbaar vervoer

De “OV-chipkaart” is een contactloos smart card systeem, voor alle openbaar vervoer in Nederland. Alleen voor de trein is het nog steeds mogelijk een papieren ticket te kopen voor een enkele- of een retourreis. Het systeem is vergelijkbaar met het ‘Oyster card system’ in Londen en het “Octopus system’ in Hong Kong. Het heeft de eigenschap van een elektronische portemonnee, je betaalt per kilometer die je reist. Er zijn twee soorten kaarten verkrijgbaar: de anonieme- en de persoonlijke OV-chipkaart.

De anonieme OV-chipkaart:

Als je slechts incidenteel reist met het openbaar vervoer of geen persoonlijke gegevens wil verstrekken, zal de anonieme OV-chipkaart waarschijnlijk de beste optie zijn voor jou. De anonieme OV-chipkaart kan gekocht worden, bij de verkoopautomaten op de stations en in diverse supermarkten. Kenmerken van een anonieme OV-chipkaart zijn:

Persoonlijke OV-chipkaart:

In geval je vaak reist met het openbaar vervoer, dan is de persoonlijke OV-chipkaart waarschijnlijk de beste optie voor jou. De persoonlijke OV-chipkaart kan aangevraagd worden op: ov-chipkaart.nl. Kenmerken van een persoonlijke OV-chipkaart zijn: